Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage ondersteunt de zwangere vrouw bij de veranderingen in het lichaam.

Hoewel elke zwangerschap anders is, is het voor de vrouw een mooie, intensieve periode waarin het lichaam zich in 9 maanden gaat aanpassen aan vele veranderingen, zowel lichamelijk als emotioneel.
De zwangerschapsmassage helpt je stil te staan bij jezelf en de groeiende baby in je buik. Je komt even tot rust en je lichaam kan zich helemaal ontspannen. De baby in je buik voelt dat je je ontspant en zal hierop reageren, door te bewegen óf juist door mee te genieten van jouw rust.

Er wordt gemasseerd met een zachte techniek die helemaal is aangepast aan de gewijzigde verhoudingen van je lichaam.
Tijdens deze massage lig je met je rug op een warmwaterkussen van 37-40 graden.
Het warme water in combinatie met de rustige manier van masseren werkt ontspannend voor jou en je baby. Het versoepelt je spieren, stimuleert de bloedcirculatie en zorgt dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd helemaal tot rust kan komen. Hierdoor ontspant ook het zenuwstelsel wat een positieve invloed heeft op je nachtrust.

Gedurende de zwangerschap past je lichaam zich aan je groeiende baby aan. Daarbij kun je last krijgen van diverse klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, rugklachten en beenkrampen. De zwangerschapsmassage verlicht deze klachten.
Tijdens de massage worden je rug, buik, benen, voeten, armen, handen en hoofd gemasseerd.

Zwangere vrouwen zijn vaak extra gevoelig voor luchtjes. Daarom wordt bij een zwangerschapsmassage neutrale amandelolie gebruikt. Deze olie is voedend en verzorgend en heeft een gunstig effect op het voorkomen van zwangerschapsstriae.
Wanneer je niet zo gevoelig bent voor luchtjes kan er, in overleg, gebruikt worden gemaakt van lavendel of mandarijn etherische olie. Deze oliën kunnen veilig worden toegepast tijdens de zwangerschap.

De zwangerschapsmassage kan worden gegeven vanaf de 14e week tot de 38e week van de zwangerschap.

Kosten
60 minuten    € 45,00