Het belang van massages

Masseren is al eeuwen oud en in verschillende culturen is massage een onderdeel van het dagelijks leven, iets wat al generaties lang wordt overgedragen.
Wanneer we denken aan gezond leven, beginnen we vaak als eerste met onze voeding, gaan we meer bewegen en doen we het rustiger aan. Maar wat we ons niet realiseren is dat onze huid ons grootste orgaan is en invloed heeft op ons gehele welzijn.
Het begrip `niet lekker in je vel zitten` kan dan ook vrij letterlijk worden genomen wanneer je lichamelijke of geestelijke klachten ondervindt.

Wat is het effect van een massage op je lichaam?
Tijdens de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat een gunstig effect heeft op de lichaamscellen die verantwoordelijk zijn voor de opname van zuurstof en voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen.
Daardoor krijg je meer energie en ontspannen de spieren.

Bij het masseren komen diverse stoffen en hormonen vrij, waaronder:
oxytocine – ook wel gelukshormoon genoemd dat vrijkomt bij aanraking van de huid, het zorgt ervoor dat het stressniveau daalt en angst en spanningen verminderen;
endorfine – pijnstillend en ontstekingsremmend;
serotonine – zorgt voor het geluksgevoel, reguleert het immuunsysteem, verhoogt de weerstand en zorgt voor een goede nachtrust.

Daarnaast is een massage een moment voor jezelf waarbij je bewust ervoor kiest om voor jezelf te zorgen en dat feit op zich heeft al een positief effect.
Uw keuze voor de massage is heel persoonlijk.
Op deze site, onder de kop “massages” vindt u een overzicht van de massages die worden aangeboden.
Welke massage u ook kiest, het gunstige effect op lichaam en geest zal u zeker gaan merken.