Fibromassage

Fibromyalgie is een reumatische aandoening die zich uit in matige tot zware pijn in de spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen, pezen en het bindweefsel.
Het komt bij 2 op de 100 volwassenen voor en vooral bij vrouwen.
Naast deze klachten heeft men onder andere vaak last van:
Slapeloosheid
Vermoeidheid
Depressiviteit
Hoofdpijn
Spierstijfheid
Concentratiestoornissen
Darmklachten

Er is nog steeds geen wetenschappelijke oorzaak gevonden voor fibromyalgie. Omdat je het niet aan de buitenkant kunt zien en onderzoeken vaak niets uitwijzen ontstaat er veel onbegrip vanuit de omgeving. Dit onbegrip komt bovenop de al aanwezige klachten en brengt vaak stress en verdriet met zich mee.

Wanneer we ‘s nachts gaan slapen komt ons lichaam in de diepe slaap (Deltaslaap) en dan wordt o.a. het groeihormoon dat verantwoordelijk is voor het herstel van weefsel en spieropbouw, aangemaakt.
Iemand met fibromyalgie komt moeilijk in de Deltaslaap.
Dat maakt dat men opstaat met stijve spieren, pijn en een gevoel van niet uitgerust zijn, wat de nodige stress met zich meebrengt.

Welk effect heeft de Fibromassage?
– vermindert de stress in het lichaam
– verbetert de gewrichtsbeweeglijkheid
– verlicht spierkrampen
– door de doorbloeding komt er meer zuurstof in de spieren waardoor
  verzuring vermindert
– stimuleert de darmwerking
– verbetert de slaap, zowel in slaap komen als doorslapen
– zorgt voor afgifte van endorfine, een natuurlijke pijnstiller

Er zijn geen 2 mensen met fibromyalgie gelijk waardoor bij iedereen de klachten zich op een andere manier uiten. In overleg wordt gekeken waar op dat moment de meeste klachten zijn en wordt er klachtgericht en/of slaapbevorderend gemasseerd. Zie ook Slaapmassage.
Daarnaast is er de mogelijkheid voor een speciale buikmassage bij darmklachten en kan er een keuze gemaakt worden voor een etherische olie om de ontspanning te bevorderen. Zie ook Aromatherapie.

Vaak heeft iemand met fibromyalgie “alles” al geprobeerd om van de klachten af te komen. De laatste jaren is gebleken dat massage bij iemand met fibromyalgie een van de gunstigste behandelingsvormen is.

Wanneer u last heeft van de klachten die fibromyalgie met zich meebrengt hoop ik u te mogen helpen met een, op uw klachten afgestemde, Fibromassage.

Kosten
30 minuten € 25,00
60 minuten € 45,00